Zoek een recept

 

Croque monsieur met asperges, mozzarella en gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g gerookte zalm
  • 110 g groene mini-asperges
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • 8 sneden spekkelbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
 

Bereiding

  1. Spoel de asperges en kook ze al dente in gezouten kokend water. Laat ze afkoelen in ijswater en snij ze in twee.
  2. Beleg 4 sneden brood met gerookte zalm, asperges en schijfjes mozzarella. Bedek dit alles met een tweede snede brood.
  3. Smeer de buitenkant van de croques in met boter of olijfolie en laat ze goudbruin worden in de oven of de pan.
  4. Snij ze in twee en serveer met een salade.
 

Wijntip

Château La Roulerie "les grandes brosses", Anjou, witte wijn

Deze witte Anjou met een lichtgele kleur wordt gemaakt met de enige chenindruif.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 430 kcal, Eiwit: 26,3 g, Vetstof: 23,7 g, Koolhydraten: 28 g
  • Home
  • Recepten
  • Croque monsieur met asperges, mozzarella en gerookte zalm