Zoek een recept

 

Crespelles met fijne groentjes en ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje zwarte olijf
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 220 ml halfvolle melk
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels boter
  • zout
  • 1 zakje diepgevroren groenten voor minestrone
  • 1 potje ricotta
  • 1 zakje rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
 

Bereiding

  1. Plaats de bloem in een kom en maak een putje in het midden. Giet er de eieren in, samen met een snufje zout. Meng en voeg vervolgens de melk en suiker toe, onder voortdurend roeren, tot je een smeuïg deeg verkrijgt. Laat minstens 1 uur rusten. Bak de pannenkoeken in een warme beboterde pan.
  2. Bak de groenten in olijfolie. Voeg de ricotta en enkele ontpitte, gehalveerde olijven toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  3. Garneer de pannenkoek met de groenten en rol hem op. Serveer met een beetje rucola.
 

Kooktip

Je kunt deze pannenkoeken ook in een ovenschotel schikken, ze overgieten met tomaten- of bechamelsaus, bestrooien met wat parmezaan en ze, net zoals cannelloni, gratineren.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 481 kcal, Eiwit: 19 g g, Vetstof: 22,9 g g, Koolhydraten: 50,1 g g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt