Zoek een recept

 

Crème moelleuse met chocolade en braambessen

Ingrediënten voor 6 personen

  • bloemsuiker
  • 1 vlootje bramen
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 200 g pure chocolade met 74% cacao
  • 20 cl room
  • 1 eetlepel vloeibare honing
 

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en leg hem in een diep bord.
  2. Warm voorzichtig de room op met de honing.
  3. Haal net voor het kookpunt van het vuur en giet over de stukjes chocolade.
  4. Laat gedurende tien minuten rusten, zonder te roeren.
  5. Klop glad met de klopper, voeg de yoghurt toe en meng.
  6. Verdeel de braambessen over een mooie schotel of over vier kommetjes.
  7. Giet de room over de braambessen, strijk het geheel glad en zet de kommetjes opzij op kamertemperatuur, tot ze worden geserveerd.
  8. Bestrooi net voor het serveren met bloemsuiker.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 333 kcal, Eiwit: 3,7 g, Totale vetstoffen: 22,5 g, Koolhydraten: 29 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Crème moelleuse met chocolade en braambessen