Zoek een recept

 

Crème brûlée met passievrucht

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 afgestreken eetlepels blonde cassonadesuiker
  • 1 ei
  • 5 eidooiers
  • 80 g griessuiker
  • 50 cl lichte, verse room
  • 6 passievruchten
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Verwarm de helft van de room en de griessuiker tot de suiker goed gesmolten is.
  3. Neem van het vuur, voeg de resterende room toe, het hele ei en de eierdooiers.
  4. Zet een fijne zeef op een kommetje en doe er het vruchtvlees van de passievruchten in.
  5. Roer met een lepel zodat het maximum aan sap vrijkomt.
  6. Voeg het bij de bereiding.
  7. Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
  8. Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water tot op halve hoogte van de kommetjes.
  9. Laat 35 min. in de oven bakken.
  10. Laat volledig afkoelen en zet dan enkele uren in de koelkast.
  11. Bedek de crèmes net voor het serveren met een fijn laagje kandijsuiker en laat de suiker karameliseren met behulp van een gasbrander voor crème brûlée of onder de hete ovengrill (leg in dit geval ijsblokjes rond de kommetjes).
  12. Laat 5 min. rusten en serveer.
 

Kooktip

De kooktijd kan variëren naargelang het oventype: de crèmes moeten gestold zijn, maar toch nog wat trillen.