Zoek een recept

 

Crème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoek

Ingrediënten voor 6 personen

  • 120 g ganzenlever
  • 25 cl lichte, verse room
  • 2 eieren 365
  • 1 kleine sjalot
  • 6 koffielepels blonde kandijsuiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 kleine sneden peperkoek
  • 0,5 koffielepel mosterd op oude wijze
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • peper en zout
  • 1 schaaltje frambozen
  • 2 eetlepels wijnazijn van frambozen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Breng de helft van de room in een steelpan aan de kook.
  3. Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en laat 1 min staan.
  4. Roer zorgvuldig met de garde, voeg de resterende room toe en vervolgens de eieren.
  5. Breng op smaak.
  6. Verdeel over 6 kommetjes die je in een grote ovenschaal zet.
  7. Vul de schaal met warm water tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en laat 20 min. in de oven bakken.
  8. Laat 10 min. lauw worden.
  9. Rooster ondertussen de peperkoek in een broodrooster en laat de sneetjes in het toestel afkoelen.
  10. Snij ze dan in dobbelsteentjes.
  11. Snipper de sjalot heel fijn, voeg de frambozenazijn toe, peper, zout, mosterd en olie.
  12. Roer krachtig met de garde.
  13. Bestrooi de crèmes met de suiker en laat karameliseren met een gasbrander voor crème brûlée of onder de ovengrill.
  14. Meng de salade, de blokjes peperkoek, de frambozen en de vinaigrette.
  15. Serveer de crèmes lauw met de salade.
 

Kooktip

Je kan de crèmes op voorhand bereiden, ze even opwarmen in de oven of de microgolfoven, maar laat ze pas op het laatste moment karameliseren.



  • Home
  • Recepten
  • Crème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoek