Zoek een recept

 

Couscous met vis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 citroenen
  • 1 dosis saffraandraadjes
  • fleur de sel
  • 125 g gele rozijnen
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 4 grote gehakte uien
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • 700 g visfilets van het type pangasius
  • 500 g voorgekookt griesmeel
 

Bereiding

  1. Besprenkel de vis met het citroensap.
  2. Kook het griesmeel volgens de instructies op de verpakking.
  3. Laat in een stoofpan 1 ui samen met de saffraan, het zout en de peper in olie bruinen.
  4. Voeg 1 L water toe en breng aan de kook.
  5. Leg hier na 10 min. de vis in.
  6. Laat 10 min. op een zacht vuur koken.
  7. Bruin de rest van de uien in boter.
  8. Voeg kaneel, honing en rozijnen toe en laat 5 min. stoven.
  9. Verdeel het griesmeel over diepe borden en overgiet met de saffraanbouillon.
  10. Leg er een visfilet op en overgiet met de rozijnensaus (tfaya genoemd).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt