Zoek een recept

 

Couscous met amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g boter
  • 2 koppen couscous uit bulkverpakking (350 g)
  • 60 g geschaafde amandelen
  • een mespunt gemalen kaneel (facultatief)
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 vetarm groentebouillonblokje
  • 4 eetlepels rozijnen
 

Bereiding

  1. Doe de couscous en de rozijnen in een kom.
  2. Giet 2 koppen water (40 cl) in een steelpannetje; voeg het verkruimelde bouillonblokje, de kurkuma en eventueel de kaneel toe. Breng aan de kook en giet over de couscous, laat 5 minuten wellen.
  3. Laat de boter smelten in een grote braadpan. Bak hierin de amandelen lichtbruin, voeg de couscous toe en laat alles 5 minuten onder voortdurend roeren op zacht vuur fruiten. De bereiding moet luchtig zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op als bijgerecht bij gevogelte, lams- of rundvlees.
 

Kooktip

De verhoudingen voor couscous zijn eenvoudig: laat wellen met eenzelfde volume aan kokend water!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt