Zoek een recept

 

Courgettes gevuld met amandelen en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 courgettes (ong. 1,4 kg)
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 50 g geschaafde amandelen + 4 eetlepels
  • 20 cl melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g oudbakken broodkruim
  • peper en zout
  • 60 g versgeraspte Parmezaanse kaas + 4 eetlepels
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de courgettes in de lengte in 2 en hol ze uit met een appelboor.
  3. Kook ze gaar in gezouten kokend water.
  4. Reken 3 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
  5. Neem ze voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
  6. Doe het gesneden broodkruim in een groot en smal recipiënt.
  7. Voeg de melk toe, de eieren en het grofgesneden vruchtvlees van de courgettes.
  8. Mix tot een gladde vulling.
  9. Roer er 60 g Parmezaanse kaas onder, 50 g geschaafde amandelen en het basilicum.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Smeer een ovenschotel in met olie, leg er de halve courgettes in en vul ze met het mengsel.
  12. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 15 min. in de oven.
  13. Bestrooi met geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
  14. Dien warm op met deegwaren met een tomatensausje.
 

Kooktip

  • Variant: Je kan de Parmezaanse kaas vervangen door geraspte Gruyère kaas, maar die variant is minder licht …
  • Hol de courgettes niet te veel uit: laat een kleine cm vruchtvlees.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Courgettes gevuld met amandelen en Parmezaanse kaas