Zoek een recept

 

Courgettepannenkoekjes met kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren 365
  • 4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 middelgrote courgettes (650 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g zelfrijzende bloem
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Rasp de niet geschilde courgettes grof in een groot, plastieken vergiet.
  2. Voeg 2 afgestreken koffielepels zout toe, meng en laat 30 min. uitlekken.
  3. Klop met de garde de bloem met 1 ei tot een glad beslag.
  4. Voeg het 2de ei toe, de fijngesneden uitjes, de peterselie en peper.
  5. Pers de courgettes uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen en meng ze onder het beslag.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan (of een pan met anti-kleeflaag).
  8. Schep er kleine hoopjes (1 eetlepel) van het deeg in.
  9. Druk plat en bak goudbruin aan elke kant op matig vuur.
  10. Giet 1 eetlepel olie in de pan om een tweede keer te bakken.
  11. Dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
 

Kooktip

  • Deze koekjes kan je ook als borrelhapje opdienen: werk ze dan af met gerookte zalm en zure room, zoals blini’s.
  • Om mooie, ronde koekjes te maken: plaats een metalen ring in de pan, giet er een eetlepel beslag in en haal de vorm na 5 sec weg.
  • Variant: Varieer met andere kruiden (basilicum, dragon, fijngesneden salie, ...) naargelang het hoofdgerecht.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt