Zoek een recept

 

Cordon bleus uit de bergen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 varkenslapjes ‘bakken en braden’
  • 2 sneetjes gerookte ham
  • 4 sneetjes kaas van het type raclette of gouda
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 g bloem
  • 50 g panko (Japans broodkruim)
  • peper
  • 2 eetlepels boter
  • zout
  • tandenstokers
 

Bereiding

  1. Snij de sneden ham en kaas in twee.
  2. Leg op elk van de 4 varkenslapjes een halve snee ham en 2 halve plakjes kaas. Kruid de lapjes met peper en zout en dek ze dan af met de 4 andere varkenslapjes. Hou alles samen met tandenstokers.
  3. Rol deze cordon bleus in bloem, dan in losgeklopte eieren met peper en zout en ten slotte in panko.
  4. Bak de cordon bleus goudbruin in een warme pan met boter en zet ze nog 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  5. Serveer goed warm met peterselieaardappelen en gestoomde groenten.
  6. Voor een lichtere versie bak je de gevulde lapjes gewoon in de pan zonder ze te paneren.
 

Wijntip

Château Bellevue

Fijn hout met hints van vanille. Fruit (rode steenvruchten) en zachte kruiden in de mond. Een mooi rijp jaar.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 464 kcal, Eiwit: 40,9 g, Vetstof: 25,2 g, Koolhydraten: 18,9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt