Zoek een recept

 

Cordon bleu met Marsala

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel boter
  • peper
  • zout
  • 4 kalfslapjes van 150 g
  • 8 pakjes mozzarella
  • 4 sneetjes Italiaanse rauwe ham
  • 10 cl Marsala
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 blaadjes salie
  • 2 koffielepels express bindmiddel voor bruine sauzen
 

Bereiding

  1. Sla de kalfssneetjes plat met een vleeshamer of plet ze met een deegrol. Kruid ze met peper en zout, draai ze om. Leg 1 sneetje ham en 2 plakjes kaas op elk sneetje, doe dit op één helft. Vouw dubbel en steek vast met een tandenstoker.
  2. Smelt de olie en de boter in een kleine pan en bak de cordon bleu’s goudbruin langs beide zijden. Bestrooi met de gehakte salie.
  3. Neem het vlees uit de pan, giet er de Marsala in, roer de bakresten los en laat 1 min op hevig vuur inkoken. Bestrooi met het bindmiddel en roer met de garde.
  4. Filter de saus en giet ze opnieuw in de pan. Leg er de cordon bleu’s in (met het vrijgekomen vocht) en dek af. Laat nog 5 min sudderen.
  5. Serveer heel warm met verse pasta en een groene groente zoals asperges, sperziebonen, enz.