Zoek een recept

 

Consommé van boschampignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 selderstengels
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 450 g boschampignons, diepgevroren
  • 1 pak bieslook
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • peperkorrels
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Bak de kippenvleugels in de olijfolie (zonder dat ze kleuren) en voeg dan de fijn gehakte groenten toe. Laat nog even bakken.
  2. Voeg 3 l water toe en breng aan de kook met het kruidentuiltje en de peperkorrels. Laat zo’n 2 uur sudderen op een zacht vuur.
  3. Laat de bouillon 20 minuten van het vuur rusten, doe hem door een zeef en laat afkoelen.
  4. Verwarm voor het opdienen de gevogeltebouillon opnieuw (1,5 l) en voeg dan de boschampignons toe. Wacht tot de champignons goed warm zijn.
  5. Voeg wat fijngeknipte bieslook toe om af te werken.
 

Kooktip

Voor een heldere, magere bouillon schep je gestold vet af met een schuimspaan voordat je de bouillon terug opwarmt.

Supersnel: er bestaat ook kant-en-klare kippenbouillon.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 271 kcal, Eiwit: 27 g, Koolhydraten: 12,6 g