Zoek een recept

 

Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 cl Banyuls (facultatief)
  • 1 citroen
  • 800 g griessuiker
  • 1 kg heel rijpe vijgen
  • 60 g walnoten
 

Bereiding

  1. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte).
  2. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  3. Voeg het sap van de citroen toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  4. Verwarm en roer regelmatig om.
  5. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  6. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  7. Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls.
  8. Meng goed.
  9. Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
  10. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
 

Kooktip

Ook lekker met Porto of Marsala in plaats van Banyuls.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt