Zoek een recept

 

Confituur van rode pompelmoezen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 1 kg griessuiker
  • 7 rode pompelmoezen
 

Bereiding

  1. Rasp sliertjes van de schil van 2 pompelmoezen met een zesteschiller.
  2. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  3. Schil al de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in stukken (verwijder alle witte, bittere deeltjes).
  4. Je hebt 1 kg netto nodig, eventueel kan je aanvullen met een deel van het vrijgekomen sap.
  5. Voeg het sap van de citroen en de suiker toe, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  6. Verwarm en roer regelmatig om.
  7. Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  8. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  9. Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten.
  10. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.
 

Kooktip

Je kan de griessuiker vervangen door ruwe rietsuiker.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt