Zoek een recept

 

Confituur van peren en veenbessen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 500 g veenbessen (cranberries)
  • 900 g griessuiker
  • 600 g peren
 

Bereiding

  1. Schil de peren en snij ze in kleine blokjes.
  2. Je hebt 500 g netto nodig.
  3. Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem).
  4. Voeg de blokjes peer toe en meng goed.
  5. Doe er de veenbessen en de suiker bij, meng goed, dek af en laat 2 u. trekken.
  6. Verwarm en roer regelmatig om.
  7. Reken 18 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  8. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  9. Laat 5 min. staan en mix.
  10. Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
  11. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
 

Kooktip

Laat 200 g van deze confituur met 20 cl rode wijn en groene peperkorrels 5 min. sudderen en je hebt een heerlijke saus bij eendenborst of wild.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt