Zoek een recept

 

Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 g blauwe pruimen (kwetsen)
  • 1 citroen
  • 300 g frambozen
  • 900 g griessuiker
  • 0,5 koffielepel vierkruidenpoeder (facultatief)
 

Bereiding

  • Halveer de pruimen, haal er de pit uit en snij elke helft nog eens in twee. Je hebt 700 g netto nodig. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  • Voeg de frambozen toe, het sap van de citroen, de suiker en het vierkruidenpoeder. Meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  • Verwarm en roer regelmatig om. Reken 18 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  • Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Tip:
Je kan gerust diepgevroren frambozen gebruiken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijen