Zoek een recept

 

Confituur van appels met kaneel (en met Calvados)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 0,75 koffielepel kaneelpoeder
  • 900 g ruwe rietsuiker
  • 5 cl calvados
  • 1,2 kg dikke appel
 

Bereiding

  1. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Je hebt 1 kg netto nodig.
  2. Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem) en voeg de appelblokjes toe.
  3. Meng goed.
  4. Doe er de rietsuiker en het kaneelpoeder bij.
  5. Meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  6. Verwarm en roer regelmatig om.
  7. Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  8. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  9. Laat 5 min. rusten, voeg eventueel de Calvados toe en mix.
  10. Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten.
  11. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.
 

Kooktip

Ook lekker met vanille in plaats van kaneel, voeg dan vanaf het begin 1 à 2 gespleten stokjes toe.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Confituur van appels met kaneel (en met Calvados)