Zoek een recept

 

Confituur van ananas met limoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 limoenen
  • 1 kg griessuiker
  • 2 kleine ananassen
 

Bereiding

  1. Snij de ananassen in 4, verwijder de schil en het harde kerndeel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt 1 kg netto nodig.
  2. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  3. Schil de limoenen tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in blokjes, je hebt 240 g netto nodig, inclusief het sap.
  4. Doe ze bij in de kookpot, voeg de suiker toe en meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  5. Verwarm en roer regelmatig om.
  6. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  7. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  8. Laat 5 min. rusten en mix een beetje.
  9. Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
  10. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
 

Kooktip

Je kan de confituur extra smaak geven met wat rum (op het einde toe te voegen) of met vanille (2 gespleten vanillestokjes, van in het begin toe te voegen).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt