Zoek een recept

 

Conchiglie met pompoen en feta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g conchiglie
  • 1 dikke, rode ui
  • 200 g feta
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 500 g vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild)
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes, meng ze met de tijm en 1 eetlepel olijfolie.
  3. Verdeel ze over de met bakpapier beklede ovenplaat en zet ze 15 à 20 min. in de oven.
  4. Breng licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook.
  5. Kook er de pastaschelpjes beetgaar in.
  6. Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 1 eetlepel olie in een diepe pan op zacht vuur.
  7. Voeg na 5 min. de honing toe, roer 2 min., voeg dan de pompoen toe en de in kleine blokjes gesneden feta.
  8. Bak nog 2 min., voeg de uitgelekte, gare conchiglie toe.
  9. Meng goed en breng op smaak.
  10. Serveer meteen.
 

Kooktip

Controleer de gaarheid van de pompoenblokjes: je moet er makkelijk met de punt van een mes kunnen doorprikken, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.
 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt