Zoek een recept

 

Compote van verse vijgen met kaneel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 à 75 g blonde cassonadesuiker
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 600 g heel rijpe verse vijgen
 

Bereiding

  1. Spoel de vijgen en dep ze droog.
  2. Verwijder de steeltjes en snij ze in vier.
  3. Doe ze in een stoofpot met 2 eetlepels water, de suiker en het kaneelpoeder.
  4. Zet een deksel op de pot en breng langzaam aan de kook.
  5. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur tot de vijgen volledig uiteenvallen.
  6. Mix.
  7. Serveer warm met een bol ijs of koud met plattekaas.
  8. Deze compote is ook heel lekker bij eend, wild, ganzenlever en bij kazen zoals geitenkaas of camembert.
 

Kooktip

De hoeveelheid bij te voegen suiker hangt af van het suikergehalte van de vijgen. Je kan de suiker ook vervangen door honing.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt