Zoek een recept

 

Compote van knapperige rabarber met yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 2 botten rabarber, schoongemaakt, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 koffielepel gemberwortel, geraspt
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 4 kleine aardbeien
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pistachenoten, gehakt
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels walnoten, gehakt
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel zonnebloempit
  • zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Knapperig mengsel: meng de droge ingrediënten in een kom: havervlokken, bruine suiker, amandelschilfers, pistachenoten, walnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes. Zet opzij.
  3. Meng in een andere kom water en zout.
  4. Giet er vervolgens de olijfolie bij.
  5. Meng deze vloeistof onder de droge ingrediënten.
  6. Bekleed de ovenschotel met een vel bakpapier.
  7. Giet er vervolgens het mengsel in één enkele laag op uit.
  8. Bak 20 minuten in de oven. Zet opzij.
  9. Rabarbercompote: meng rabarber, rietsuiker en gember in een stoofpan.
  10. Voeg er 5 cl water aan toe.
  11. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  12. Voeg op het einde van de kooktijd het zetmeel bij.
  13. Klop de compote met een vork op om de rabarber glad te maken.
  14. Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
  15. Verdeel de compote, vervolgens de yoghurt en tot slot het knapperige mengsel in alternerende laagjes over individuele glazen. Versier met aardbeien.
 

Kooktip

  • Lekker gezond: dit is een heerlijk dessert waarvan het grootste aandeel van de vetten "goede vetten" zijn. Alles welbeschouwd brengt deze bereiding niet meer suiker aan dan een glas vruchtensap. Het is ook een uitstekende bron van voedingsvezels, magnesium, calcium en vitamine E.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 295 kcal, Eiwit: 8,4 g, Totale vetstoffen: 20 g, Koolhydraten: 20,5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt