Zoek een recept

 

Cocktail met passie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 375 cl gekoelde champagne (of cava) brut
  • muntblaadjes
  • 1 passievrucht
  • 200 g sorbet van passievruchten
 

Bereiding

  1. Doe de sorbet 30 min. op voorhand in een karaf en zet in de koelkast om zachter te worden.
  2. Voeg er, juist voor het opdienen, de champagne geleidelijk en al roerend aan toe.
  3. Dek af en laat 5 min. rusten in de koelkast (het schuim zal verdwijnen).
  4. Steek kwartjes passievrucht en muntblaadjes op houten prikkers.
  5. Schenk de cocktail in de glazen, versier met de prikkers en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

  • Mooi berijmde glazen bekom je door ze een kwartiertje op voorhand in de diepvriezer te plaatsen.
  • Variant: Ook lekker met andere sorbetsmaken: limoen, rode vruchten, wijnperzik, mandarijn, ...

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt