Zoek een recept

 

Cobbler met peren en gember

Ingrediënten voor 6 personen

  • 700 g peren, geschild, klokhuis verwijderd en doormidden gesneden
  • 1 stuk verse gember
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 250 g bloem
  • 100 g griessuiker
  • 120 g boter
  • 1 ei
  • 1 noot boter
  • 1 mespunt zout
  • 12,5 cl melk
  • 0,5 zakje baking powder (10 g)
 

Bereiding

  1. Stoof op een flink vuur de in blokjes gesneden peren aan in een grote bakpan met een nootje boter.
  2. Doe er, wanneer ze goudbruin zijn, de geraspte gember en de basterdsuiker bij; meng 1 min. en giet in een ovenschotel.
  3. Meng de bloem, de suiker, het baking powder en het zout in een slakom.
  4. Doe daarbij de in blokjes gesneden boter en kneed met de vingertoppen al wrijvend, zoals voor een crumble.
  5. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het met de melk opgeklopte ei.
  6. Meng met een vork tot een kruimelig deeg.
  7. Leg deegvingers met een tussenruimte op de peren, zonder ze volledig te bedekken.
  8. Laat 25 min. goudbruin bakken in de oven (voorverwarmd op th. 6 -180°C).
  9. Dien lauw of koud op, eventueel met room of vanilleijs.