Zoek een recept

 

Cobbler met nectarines en rode bessen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1/2 zakje baking powder (10 g)
  • 250 g bloem voor fijngebak
  • 1 eetlepel citroensap
  • een snuifje gemalen kaneel
  • een snuifje zout
  • 1 ei
  • 150 g griessuiker
  • 120 g koude boter
  • 12.5 cl melk
  • 750 g rijpe nectarines
  • 125 g rode aalbessen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Ontpit de nectarines en snij het vruchtvlees in kleine stukken.
  3. Doe ze in een grote kom met de afgeriste rode bessen, het citroensap, 50 g suiker en het kaneelpoeder.
  4. Meng goed en schik op de bodem van een niet te hoge ovenschaal.
  5. Meng de bloem met het baking powder, het zout en 100 g suiker in een andere, grote kom.
  6. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels zoals voor een crumbledeeg.
  7. Maak een kuiltje in het midden van het deeg en doe er de melk en het ei in.
  8. Meng met een vork tot een homogeen, maar brokkelig deeg.
  9. Schep het deeg in hoopjes op de vruchten, laat wat ruimte tussen de hoopjes: de vruchten moeten niet volledig bedekt zijn.
  10. Zet 25 min. in de oven.
  11. Serveer warm, lauw of koud.
 

Kooktip

Kan ook met andere fruitsoorten, zoals perziken, abrikozen, pruimen, appels, braambessen, enz.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt