Zoek een recept

 

Clafoutis met geitenkaas en zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 75 g bloem
  • een noot boter
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 100 g gemalen kaas
  • 125 g halfzongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 40 cl lichte verse room
  • 10 cl melk
  • peper en zout
  • 1 rolletje geitenkaas (200 g)
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Klop de bloem en de melk, met de garde, tot een glad mengsel.
  3. Voeg de eieren toe, meng goed, doe er de room bij.
  4. Voeg de grofgehakte tomaten toe, de gemalen kaas en de bieslook.
  5. Kruid bij met peper en zout.
  6. Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel.
  7. Snij de geitenkaas in schijfjes en leg ze er bovenop.
  8. Bak 30 min. in de oven.
  9. Dien warm, lauw of koud op, als voor- of lunchgerecht met een slaatje.
 

Kooktip

  • Variant: Vervang de tomaten door fijngehakte schijfjes olijven.
  • Opwarmen in de microgolfoven gaat gemakkelijk, wanneer je de clafoutis in stukken snijdt.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Clafoutis met geitenkaas en zongedroogde tomaten