Zoek een recept

 

Clafoutis met aardbeien en amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g aardbeien
  • 25 g bloem
  • een noot boter
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 50 g gemalen amandelen
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 100 g griessuiker
  • 25 cl volle melk
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Smeer een niet te hoge, grote ovenschaal in met boter.
  3. Snij de aardbeien in stukken, schik ze in de schaal.
  4. Doe de bloem en de gemalen amandelen in een grote kom en voeg er geleidelijk aan de melk bij, al roerend met de klopper.
  5. Doe er de eieren, de suiker en het zout bij, klop goed.
  6. Giet het mengsel op de aardbeien en bak 15 min. in de oven.
  7. Bestrooi met de geschaafde amandelen en laat nog 15 min. extra bakken.
  8. Serveer lauw of koud.
 

Kooktip

Je kan de aardbeien vervangen door ander fruit, zoals kersen, abrikozen, perziken, pruimen, druiven, …