Zoek een recept

 

Citroentaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 citroenen
  • 5 eieren
  • 10 g poedersuiker
  • 1 rol kruimeldeeg, uit het koelvak
  • 2 dl room
  • 150 g suiker
 

Bereiding

  1. Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm, druk stevig aan en doorprik het deeg enkele keren met een vork.
  2. Bak het kruimeldeeg in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten.
  3. Meng de eieren met de suiker en de room.
  4. Voeg de geraspte citroenschil en het sap van 2 citroenen toe.
  5. Verdeel de citroencrème over de taartbodem en bak nog 35 minuten verder in een voorverwarmde oven van 175°C.
  6. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker enkele minuten voor het serveren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt