Zoek een recept

 

Citroensoufflé

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 4 eetlepels fijn paneermeel
  • 100 g poedersuiker
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 75 g zachte boter + voor de vorm
  • zout
 

Bereiding

  1. Warm de oven voor op stand 6 (180°C).
  2. Scheid de eiwitten en eigelen. Rasp een beetje schil van de citroen (1 koffielepel) en pers de vrucht uit tot je 3 eetlepels sap hebt.
  3. Klop de zachte boter met de suiker tot een dikke mousse en klop er dan de eidooiers onder, vervolgens het sap en de schil van de citroen en tenslotte 2 eetlepels paneermeel.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  5. Smeer een middelgrote soufflévorm of 4 individuele ovenkommetjes in met boter. Strooi er 2 eetlepels paneermeel in, laat er het paneermeel in ronddraaien zodat het de vorm (of kommetjes) volledig bedekt, gooi het overtollige paneermeel weg. Zorg dat je de binnenkant van de vorm(en) niet meer aanraakt, zo voorkom je dat de soufflé niet zou rijzen.
  6. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag (klop niet !). Vul de vorm (of kommetjes) met het beslag en zet in de oven : reken 12 minuten baktijd voor individuele kommetjes en 25 minuten voor een grote soufflé.
  7. Serveer meteen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt