Zoek een recept

 

Citroencake

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 zakje baking powder (10 g)
  • 3 Bio citroenen
  • 4 bio-eieren
  • 200 g Bio tarwebloem
  • een snuifje zout
  • 350 g rietsuiker
  • 150 g zachte Bio boter
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Rasp de schil van 1 citroen fijn.
  3. Maak het deeg met mixerkloppers, meng goed na elke toevoeging. Begin met de zachte boter en 200 g suiker. Voeg dan 2 eieren toe, vervolgens de helft van de bloem en het baking powder.
  4. Doe er dan de 2 overige eieren bij en eindig met de resterende bloem, de citroenschil en het zout. Blijf kloppen tot je een luchtig deeg bekomt.
  5. Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm. Giet het deeg in de vorm en laat 40 min. in de oven bakken. Prik een brochettestokje in de cake om te zien of deze gaar is. De prikker moet dan droog blijven.
  6. Bereid ondertussen de siroop: trek met een zesteur met gaatjes fijne reepjes uit de schil van 2 citroenen en pers het sap uit de vruchten (je hebt 6 cl nodig).
  7. Doe schil en sap in een steelpan, voeg 150 g suiker en 20 cl water toe. Breng aan de kook, roer en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
  8. Laat de gebakken cake in de vorm zitten, prik er verschillende keren in met een houten brochettestokje. Lepel er de warme siroop over zodat de cake overal doordrenkt is. Laat afkoelen en haal dan uit de vorm. Serveer op kamertemperatuur. Geef er eventueel opgeklopte slagroom bij.
 

Kooktip

Je kan dit recept ook maken met sinaasappels.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt