Zoek een recept

 

Cioccolate al caffé

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 cl verse room
  • 25 g bloemsuiker
  • 75 cl melk
  • 100 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 25 cl espresso's of sterke koffie's
  • 25 g griessuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • chocoladepailletten
 

Bereiding

  1. Zet een kom en de mixerkloppers 30 min. op voorhand in de koelkast.
  2. Klop er vervolgens de room in stijf, voeg de bloemsuiker toe en meng.
  3. Doe de chocolade in een grote steelpan en voeg de melk toe.
  4. Verwarm op een middelhoog vuur, roer regelmatig met de klopper zodat de chocolade zich goed vermengt met de melk.
  5. Voeg de koffie toe, de griessuiker en de vanillesuiker, meng goed en neem van het vuur.
  6. Giet de chocolademelk in 4 tot 6 tassen, voeg de opgeklopte room toe, bestrooi met de pailletten en serveer meteen.
 

Kooktip

  • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • Als je geen pailletten hebt, dan kan je wat chocolade raspen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt