Zoek een recept

 

Ciabatta met gegrild vlees

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
  • 400 g « bruinen en opdienen » varkenslapjes (of kalfslapjes)
  • 1 dikke eetlepel mosterd
  • 3 dikke eetlepels mayonaise
  • 4 kleine ciabattabroodjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder, zacht of pikant
  • peper en zout
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 tomaten
 

Bereiding

  1. Doe de olie, de azijn, de oregano en de paprika in een schotel.
  2. Leg er de in 3 gesneden varkenslapjes in, wentel ze in de marinade, dek af en zet 30 min. koel weg (niet in de koelkast).
  3. Snij de tomaten in schijfjes.
  4. Meng de mosterd en de mayonaise.
  5. Verwarm een grote braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
  6. Leg het vlees in de hete pan en laat het snel aan beide kanten grillen.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Snij de broodjes open, besmeer ze met de saus, voeg de tomaten toe en verdeel er het vlees over.
  9. Sluit en verpak in aluminiumfolie of boterhampapier.
  10. Je kan de warme belegde broodjes ook meteen opeten.
 

Kooktip

Kan ook met « minuutsteak ».

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt