Zoek een recept

 

Chowder met scampi’s en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ bosje basilicum
  • 16 diepgevroren, ongepelde scampi’s
  • 10 cl magere melk
  • 1 mespuntje venkelzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie 1e persing
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 5 cl sherry
  • 1 sjalot
  • 250 ml tomatenpassata
  • zout
 

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snij hem fijn.
  2. Doe in een steelpan met olijfolie en laat fruiten op een zacht vuurtje.
  3. Pel de scampi’s. Leg er 12 opzij en hak de 4 overige in kleine stukjes.
  4. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de blaadjes van de steeltjes en hak fijn.
  5. Voeg de gehakte scampi’s, de basilicum en de passata toe aan de sjalotten.
  6. Meng met de melk, de venkel en de sherry.
  7. Laat 7 minuten koken.
  8. Mix alles tot een glad mengsel (of haal eventueel door een puntzeef).
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Zet de chowder terug op het vuur en laat nog even koken met de resterende scampi’s tot ze roze zijn.
  11. Leg in elk bord 3 scampi’s, lepel er de soep rond en versier met een takje basilicum.
  12. Dien warm op.
 

Kooktip

  • Om dit voorgerecht om te toveren in een hoofdgerecht, kan je wilde rijst toevoegen. Als je geen sherry in huis hebt, kan je ook cognac of een vinger whisky gebruiken!
  • Een gezond extraatje: dit lichte voorgerecht met zuiderse toetsen moet zeker niet onderdoen voor andere roomgerechten en is rijk aan antioxidanten.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 92 kcal, Eiwit: 11,2 g, Totale vetstoffen: 3,5 g, Koolhydraten: 3,9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt