Zoek een recept

 

Chorizohapjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • een stukje chorizo van 9 cm (ong. 50 g), zacht of pikant
  • 2 eieren
  • 20 ontpitte groene olijven
  • peper en zout
  • 4 sneetjes toastbrood zonder korst (« 100 % mie » van Harry’s)
 

Bereiding

  1. Snij de chorizo in 4 staafjes en verwijder het vel.
  2. Klop de eieren los met peper en zout.
  3. Snij 1 cm van de sneetjes brood en wentel ze één voor één in de eieren zodat ze doordrenkt zijn (ze zullen de eieren volledig opgenomen hebben).
  4. Leg een staafje chorizo in elke boterham en rol op.
  5. Leg de rolletjes, met de naad naar onder, in een met bakpapier beklede schaal, bedek met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op th 7 – 210°C.
  7. Leg de rolletjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
  8. Snij elk rolletje in 5 schijfjes.
  9. Steek elk schijfje met een olijf op een tandenstoker.
  10. Serveer lauw.
 

Kooktip

Je kan de olijven vervangen door in azijn opgelegde of zoetzure uitjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt