Zoek een recept

 

Chocoladetaartjes met pistachenoten

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 heel ei
  • 2 eigelen
  • 100 g pure chocolade
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 60 g boter
  • 60 g gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 4 kleine taartbodems van zanddeeg
  • 10 cl verse room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de room, de gehakte chocolade, de in stukjes gesneden boter en 1 eetlepel suiker in een steelpan. Verwarm zachtjes tot een glad mengsel.
  3. Neem van het vuur en meng er het ei en de eigelen goed onder. Giet in een schenkbeker.
  4. Leg de taartbodems op de met bakpapier beklede ovenplaat. Vul ze met de chocoladebereiding en zet ze 8 à 10 minuten in de oven.
  5. Hak ondertussen de pistachenoten grof, meng ze met 1 eetlepel suiker en laat ze karamelliseren in een antikleefpan.
  6. Laat de taartjes afkoelen, bestrooi ze dan met de pistachenoten. Serveer op kamertemperatuur.