Zoek een recept

 

Chocoladetaart met frambozen

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 20 cl verse room
  • 1 portie zanddeeg
  • 40 g griessuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g frambozen
  • 3 eierdooiers op kamertemperatuur
  • 2 eieren op kampertemperatuur
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegranden naar buiten, zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork. Bak 10 min. in de oven.
  3. Breng ondertussen de room aan de kook in een steelpan.
  4. Neem van het vuur en doe er de fijngehakte chocolade bij, laat 1 min. staan en meng dan met de garde.
  5. Klop de eieren en eierdooiers met de suiker witschuimig met de mixerkloppers.
  6. Voeg geleidelijk aan de chocolade toe en klop zacht met de hand.
  7. Giet de bereiding in de taartbodem en bak 10 min. in de oven.
  8. Laat afkoelen.
  9. Serveer op kamertemperatuur en leg er de verse frambozen bovenop.
 

Kooktip

  • Variant: lekker met opgeklopte room of vanillesaus (crème anglaise).
  • Vermits zanddeeg fel krimpt tijdens de eerste bakminuten, is het beter dat je de randen niet afsnijdt van in het begin, anders kan de taartbodem te vlak zijn om te vullen met een vloeibare bereiding.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt