Zoek een recept

 

Chocoladesoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 à 2 afgestreken eetlepels ultrafijne griessuiker
  • cacaopoeder of chocoladekrullen
  • 200 g « Dessert Callets » of gehakte fondant dessertchocolade
  • 30 cl lichte verse room
  • 20 cl verse room met 35% vetgehalte
 

Bereiding

  1. Klop de 20 cl room lobbig en voeg suiker naar eigen smaak toe.
  2. Doe de 30 cl lichte room in een steelpan en breng aan de kook.
  3. Neem meteen van het vuur en voeg de Callets (of de gehakte chocolade) toe.
  4. Laat 2 min staan, roer dan met de garde.
  5. Zet de pan terug even op zacht vuur, tot de "soep" glad is en warm, maar niet heet.
  6. Verdeel over kleine tassen en serveer meteen met de geklopte room, eventueel bestrooid met cacaopoeder of kleine chocoladekrullen.
  7. Serveer met een lepel zodat geleidelijk aan room kan toegevoegd worden.
 

Kooktip

Nog wat chocoladesoep over? Laat de soep afkoelen en gebruik ze als chocopasta.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt