Zoek een recept

 

Chocoladefondant met frambozenhart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 35 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g "Dessert Callets" of pure dessertchocolade
  • 3 eieren
  • enkele verse frambozen voor de afwerking
  • 4 eetlepels frambozencoulis
  • 50 g griessuiker
  • 1 snuifje zout
 

Bereiding

  1. De vorige avond of enkele uren vooraf: giet frambozencoulis in 4 holtes van een ijsblokjesvorm en zet in de diepvriezer.
  2. Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan.
  3. Verwarm zacht en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe. Laat langzaam smelten.
  4. Neem van het vuur en meng met de klopper tot een glad mengsel.
  5. Voeg de suiker toe, de bloem en het snuifje zout, meng goed.
  6. Doe er de eieren één voor één bij en meng zorgvuldig.
  7. Neem 4 vierkante stukken bakpapier en duw ze met behulp van een glas in 4 individuele soufflékommetjes.
  8. Verdeel er ongeveer 2/3 van het beslag over en zet ze in de koelkast (bewaar de rest van het beslag afgedekt op kamertemperatuur).
  9. Verwarm ongeveer 30 min. voor het serveren, de oven voor op th.6 – 180°C.
  10. Neem na 10 min. de kommetjes uit de koelkast en druk lichtjes een sausblokje in elk kommetje.
  11. Verdeel er de rest van beslag over.
  12. Bak ongeveer 10 à 12 min.
  13. Laat 5 min. in de vormpjes staan en plaats de gebakjes dan met het bakpapier op de borden.
  14. Verwijder het papier voorzichtig (de saus zal er uitlopen).
  15. Werk af met enkele frambozen en serveer meteen.
 

Kooktip

Ovens verschillen en de baktijd kan variëren: neem de gebakjes uit de oven wanneer de bovenkant stevig aanvoelt.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt