Zoek een recept

 

Chocoladebombe op z’n Italiaans

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 10 cl Amaretto
  • bloemsuiker
  • cacaopoeder
  • chocoladekrullen
  • 200 g Dessert Callets of fijngehakte pure dessertchocolade
  • 1 lichte Family cake (600 g)
  • 100 g praliné
  • 50 g ultrafijne griessuiker
  • 30 cl verse room met 35% vetgehalte
 

Bereiding

  1. Bekleed een kleine, ronde kom (type beslagkom) met vershoudfolie.
  2. Snij de cake in plakken van 1 cm dikte en snij deze diagonaal doormidden.
  3. Bekleed de wand van de kom volledig met de driehoekjes cake.
  4. Leg ze tegen elkaar, zonder tussenruimte.
  5. Besmeer ze rijkelijk met Amaretto.
  6. Klop de room heel stijf.
  7. Voeg de suiker en de praliné toe, vervolgens de au bain marie gesmolten chocolade en meng goed.
  8. Schep de bereiding in de kom en strijk de bovenkant glad.
  9. Smeer de resterende driehoekjes cake in met Amaretto en leg ze omgekeerd op de chocoladeroom om de bombe af te dekken.
  10. Snij, indien nodig, de buitenste cake tot op dezelfde hoogte.
  11. Dek af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
  12. Draai het gebak voor het serveren om op een serveerschaal, bestrooi volledig met cacaopoeder en vervolgens met wat bloemsuiker.
  13. Werk af met enkele chocoladekrullen en dien koel op.
 

Kooktip

Gebruik geen 4/4 cake voor dit recept, er zit te veel boter in.