Zoek een recept

 

Chocolade- en kastanjeparfait met whisky

Ingrediënten voor 8 personen

  • 125 g boter
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 400 g gesuikerde kastanjecrème
  • 250 g pure chocolade
  • rode vruchten voor de afwerking
  • 5 cl whisky
 

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten in de microgolfoven of au bain-marie.
  2. Neem de chocolade van het vuur, roer er de zachte boter zorgvuldig onder. Voeg de kastanjecrème en de whisky toe, meng goed.
  3. Giet de bereiding in een siliconenbakvorm (in stervorm indien mogelijk) en laat 4 uur in de diepvriezer opstijven.
  4. Ontvorm op een serveerschaal en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten. Bestrooi met cacaopoeder en werk af met rode vruchten. Serveer koel, maar niet bevroren.