Zoek een recept

 

Chinese nacht

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 blikje lychees op siroop (565 g)
  • 20 cl aardbeienlikeur
  • 1 fles roze bessen Delby
  • 12 kleine aardbeien
 

Bereiding

  1. Zorg dat alle ingrediënten heel koud zijn, bijna bevroren.
  2. Giet de siroop uit het blik lychees af en doe er 20 cl van in een beker.
  3. Voeg de aardbeienlikeur toe en roer. Bewaar in afwachting in de koelkast.
  4. Maak 8 brochetjes, steek er telkens een aardbeiringetje, een lychee en een hele aardbei op.
  5. Net voor het serveren: vul de glazen voor een derde met het siroopmengsel, voeg dan de champagne toe en werk af met de brochetjes.
  6. Serveer meteen.
 

Kooktip

Je vindt de lychees niet bij de andere fruitsoorten op siroop, maar wel in de afdeling exotische kruidenierswaren, bij de Aziatische producten.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt