Zoek een recept

 

Chinese fondue

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eetlepels bieslook, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 cm gember, in staafjes gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 225 g kippenlapjes, in reepjes gesneden
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 225 g rundvlees (minuutsteak), in reepjes gesneden
  • 1 dl sojasaus
  • 150 g tijgergarnalen
  • 250 g yoghurt
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Sausen: giet de sojasaus in een kommetje. Zet opzij.
  2. Meng een potje yoghurt met het kerriepoeder. Giet in een kommetje en zet opzij.
  3. Meng vervolgens de resterende yoghurt met de bieslook, zout en peper. Giet in een kommetje en zet opzij.
  4. Verwarm de groentebouillon met de gember en de look.
  5. Leg het rundvlees, de kipreepjes en de garnalen op een serveerschaal.
  6. Giet de bouillon in een fonduepan en zet deze in het midden van de tafel.
  7. Elke gast kan met een kleine zeef wat vlees of garnalen laten garen in de bouillon.
  8. Dan kan men het vlees en de garnalen op smaak brengen met de sojasaus en er bieslook- of kerriesaus bij nemen.
 

Kooktip

  • Uitstekend met: rijstnoedels die iedere gast naar eigen smaak kookt of met rijst. Dien op met een salade van rauwkost en Chinese kool.
  • Variant: zorg ook voor vis (met vast vlees), sint-jakobsvruchten, broccoliroosjes (lichtjes gestoomd), ...

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt