Zoek een recept

 

Chili sin carne

Ingrediënten voor 6 personen

  • 750 g vegetarisch gehakt
  • 150 g gerookte vegetarische spekreepjes
  • 1,5 ui
  • 2,5 teentje knoflook
  • 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 0,25 eetlepel komijn
  • 0,25 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 laurierblad
  • 680 g tomatenpulp (uit fles)
  • 0,5 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 480 g rode bonen natuur (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 70 g maïs
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 10 cl zure room
  • 2 eetlepels whisky
  • 0,5 bosje koriander
 

Bereiding

  1. Hak de knoflook en de uien fijn en fruit ze met boter in een grote kookpot. Voeg er komijn, laurierblad en paprikapoeder aan toe. Blus met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg de whisky toe en laat opnieuw inkoken.
  2. Laat de paprika’s uitlekken, snijd ze in blokjes en voeg ze samen met de tomatenpulp toe. Laat ongeveer 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Doe er dan de bonen bij die je vooraf hebt laten uitlekken en hebt afgespoeld met koud water.
  3. Bak het gehakt en de spekblokjes in olijfolie en doe alles bij de saus. Laat verder koken.
  4. Werk de chili af door wat zure room en verse koriander toe te voegen.
  5. Serveer de maïs apart met de rest van de zure room en wat koriander.
 

Kooktip

Je kunt de chili sin carne invriezen. Ideaal als je onverwacht vrienden over de vloer krijgt.

 

Wijntip

Trivento Reserva Cabernet Sauvignon 2012

De cabernet sauvignon heeft zich wonderwel aangepast in Argentinië. Dat bewijst deze dieprode wijn met noten van eik, zwarte bessen en braambessen. Serveertemperatuur: 16 tot 18°C..

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 435 kcal, Eiwit: 36,5 g, Vetstof: 12,1 g, Koolhydraten: 32,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt