Zoek een recept

 

Chili met eieren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken koffielepel chilipoeder
  • 1 afgestreken koffielepel komijn
  • 1 afgestreken koffielepel suiker
  • bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 blikken rode bonen natuur (2 x 240 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 bokaal passata (680 g)
  • 1 dikke ui
  • 4 eieren
  • 1 gele paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 laurierblad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rode paprika
 

Bereiding

  1. Snij de paprika’s in blokjes en snipper de ui fijn en fruit ze in de olie in een diepe pan.
  2. Voeg na 5 min. de geperste knoflookteentjes toe, het laurierblad, de suiker en de specerijen.
  3. Meng 1 min., voeg dan de passata toe.
  4. Zet een deksel op de pan en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
  5. Voeg de uitgelekte en onder koud water gespoelde bonen toe.
  6. Laat nog 2 min. stoven, breng op smaak en verwijder het laurierblad.
  7. Breek een ei in een tas, maak een ondiep kuiltje in de saus en laat er het ei in glijden.
  8. Doe hetzelfde met de overige eieren, kruid de eieren met peper en zout en zet het deksel op de pan.
  9. Laat een kleine 10 minuten op heel zacht vuur sudderen, de tijd nodig om de eiwitten te laten stollen.
  10. Dien warm op, bestrooid met gehakte bladpeterselie.
  11. Serveer met knapperig brood en gemalen cheddar.
 

Kooktip

Je kan de eieren ook in de oven laten stollen, gebruik hiervoor individuele stoofpotjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt