Zoek een recept

 

Chicken pie - pastei met kip en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Parijse champignons
  • 500 g filet van scharrelkip
  • 3 sneetjes gerookte bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 boterballetje
  • 1 takje tijm
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels bloem
  • 20 cl melk
  • 76 cl gevogeltefond van Delhaize
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei
  • zout
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Snij de kippenfilets in stukjes. Hak de bacon grof. Hak de ui fijn. Snij de champignons in 2 of in 4 naar gelang hun grootte.
  2. Kleur de stukjes kip in twee keer aan in een sauteerpan met olie en warme boter. Haal de stukjes uit de pan en leg er de bacon in. Laat 2 min. bruinen en voeg daarna de ui, de champignons, de tijm en de laurier toe. Laat 5 min. verder bakken op een gemiddeld vuur. Bestuif met bloem, meng en giet er daarna de gevogeltefond en de melk bij. Meng en voeg de stukjes kip toe en laat 5 min. verder garen, tot de saus indikt; pas de kruiding aan.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de bereiding in een grote ovenschotel of 4 aparte borden. Maak de randen vochtig, bedek met bladerdeeg en zorg ervoor dat deze rondom rond goed vastzit. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei en laat gedurende 25 min. goudbruin bakken in de oven.
  4. Dien warm op met een salade.
 

Wijntip

Echo Falls red, Californië

Het sensationele duo cabernet-sauvignon en merlot voor deze frisse Californische rode wijn met een mooie fruitige levendigheid (toetsen van zwarte bes en pruim).

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 490 kcal, Eiwit: 32,7 g, Vetstof: 25,1 g, Koolhydraten: 33,1 g