Zoek een recept

 

Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis

Ingrediënten voor 8 personen

  • 50 g boter
  • een noot boter
  • frambozencoulis
  • 150 g griessuiker
  • 5 kleine eieren (« M »)
  • 2 potjes ricotta (500 g)
  • 200 g Speculaas
  • 2 koffielepels vanille-aroma
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Bekleed de bodem van een ronde, diepe taartvorm met bakpapier en smeer de rand lichtjes in met boter.
  3. Verkruimel de speculaas en voeg de gesmolten boter toe; meng goed.
  4. Druk het speculaasmengsel met de rug van een lepel op de bodem van de vorm.
  5. Meng de ricottakaas en de suiker met de garde, voeg de eieren en het vanillearoma toe.
  6. Meng goed en giet in de vorm.
  7. Bak 50 min. in de oven, maar laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
  8. Laat volledig afkoelen, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
  9. Haal uit de vorm en serveer koel met de frambozencoulis.
 

Kooktip

  • Maak 'm liefst een dag op voorhand
  • Speculaas verkruimelen gaat gemakkelijk in de hakmolen of in een gesloten diepvrieszak waar je met een pollepel op klopt.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis