Zoek een recept

 

Cheesecake met limoen en exotische coulis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 80 g boter
  • 6 eieren
  • 200 g griessuiker
  • 1 pakje koekjes met kokosnoot « Rachel » LU (180 g)
  • 3 limoenen
  • 3 passievruchten
  • 600 g ricottakaas
  • 2 eetlepels rietsuikersiroop
  • 1 rijpe mango
  • boter voor de vorm
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter.
  3. Verkruimel de koekjes (steek ze in een diepvrieszakje en klop er met een pollepel op of maal ze in de hakmolen).
  4. Voeg de gesmolten boter toe en meng.
  5. Schep in de vorm en druk goed aan om een stevige taartbodem te bekomen.
  6. Zet in de koelkast.
  7. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
  8. Doe de fijngeraspte schil en het sap in een kom en voeg de eieren, de suiker en de ricottakaas toe.
  9. Roer glad met een klopper.
  10. Giet in de vorm en bak 1 uur in de oven.
  11. Laat volledig afkoelen en vervolgens enkele uren rusten in de koelkast.
  12. Snij het mangovlees in blokjes en schep in de mixerbeker.
  13. Doe het vruchtvlees van de passievruchten in een zeef boven de beker en roer zodat het maximum aan sap vrijkomt.
  14. Voeg de suikersiroop toe en mix tot coulis. Bewaar in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en serveer koud met de exotische coulis.
 

Kooktip

  • Om de cheesecake uit de vorm te halen beweeg je met een mes langs de rand van de vorm. Leg eerst bakpapier op de taart en dan een omgekeerd bord. Hou vorm en bord vast en draai om. Neem de vorm en het papier dat aan de bodem kleeft weg en leg de serveerschotel omgekeerd op de taart. Draai opnieuw alles om.
  • Variant: ook lekker met een coulis van ananas: hiervoor mix je de schijven en een deel van de siroop van een groot blik ananas. 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt