Zoek een recept

 

Ceviche van roodbaars met avocado

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 citroenen
  • 500 g heel verse roodbaarsfilets
  • 0,5 bosje koriander
  • 3 limoenen
  • 5 cl olijfolie
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • peper en zout
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rode ui
  • tabasco
  • 3 tomaten
 

Bereiding

  1. Zorg dat er geen graten meer zijn in de filets.
  2. Snij de filets in de lengte in 2 en vervolgens in fijne reepjes.
  3. Doe in een kom, voeg het sap van de citroenen en de limoenen toe en meng goed.
  4. Dek af en laat minstens 10 uur marineren in de koelkast.
  5. Snipper de ui heel fijn.
  6. Halveer de tomaten, ontpit en snij in kleine blokjes.
  7. Snij de olijven in schijfjes en hak de koriander fijn.
  8. Doe alles in een kom en voeg de uitgelekte vis toe (bewaar het marinadesap).
  9. Voeg de olie toe, Tabasco, peper, zout en wat marinadesap naar eigen smaak.
  10. Meng goed, dek af en laat nog minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  11. Schil de avocado’s en snij in schijfjes.
  12. Verdeel over schaaltjes, doe er de ceviche bij en dien koel op met knapperig brood.
 

Kooktip

  • Variant: andere witte vis (kabeljauw, enz.) kan je op dezelfde manier bereiden.
  • Besprenkel de schijfjes avocado met het marinadesap van de vis om verkleuring te voorkomen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt