Zoek een recept

 

Carpaccio van zalm met aardappel en komkommer

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g carpaccio van verse zalm
  • 1 koffielepel citroensap
  • fijn zout
  • 1 soeplepel fijne mosterd
  • 2 soeplepels fijngehakte peterselie
  • 3 gekookte artisjokbodems (vers of in blik)
  • 1 soeplepel gepelde zonnebloemzaadjes (facultatief)
  • 1 komkommer
  • 4 soeplepels mayonaise
  • 3 nieuwe uien
  • 1 soeplepel dille
  • 600 g vastkokende aardappelen (type Nicola)
  • 4 soeplepels yoghurt
 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  2. Kook ze 20 minuten in gezouten kokend water.
  3. Giet ze af en doe ze in een slakom.
  4. Meng de mayonaise, de yoghurt, het citroensap, de mosterd en een snuifje zout.
  5. Giet dit mengsel over de nog warme aardappelen en roer alles zorgvuldig om.
  6. Laat afkoelen.
  7. Snij de artisjokbodems in dunne plakjes.
  8. Maak de uien schoon en snij ze in dunne schijfjes.
  9. Schil de komkommer, snij hem in tweeën, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes.
  10. Meng deze blokjes en ook de schijfjes ui, de plakjes artisjokbodem, de peterselie, de dille en de zonnebloemzaadjes door de aardappelsalade.
  11. Verdeel de carpaccio van zalm over grote ijskoude borden.
  12. Schik de aardappelsalade in het midden en serveer goed koel.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Carpaccio van zalm met aardappel en komkommer