Zoek een recept

 

Carpaccio van wortelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 wortelen
  • 100 g sojascheuten
  • 0,5 witte ramenas
  • enkele blaadjes koriander
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 0,5 dl olijfolie
  • zout
  • peper
 

Bereiding

  1. Schil de rammenas en snij deze in fijne reepjes. Schil de sjalot, snij deze in ringen en laat de ringen marineren in de azijn die op smaak werd gebracht met peper en zout.
  2. Schil de wortelen en snij ze in zeer fijne schijfjes.
  3. Leg de wortelschijfjes op een bord, overgiet ze met olijfolie en kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk af met de sjalot, enkele korianderblaadjes en de rammenasreepjes.
  4. Koel opdienen als voorgerecht.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 120 kcal, Eiwit: 1,7 g, Vetstof: 10,3 g, Koolhydraten: 5,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt