Zoek een recept

 

Carpaccio van venkel met roze pompelmoes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 venkel
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 loof van witte selder
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 0,5 komkommer
  • 5 eetlepels druivenpitolie
  • 1 eetlepel honing
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Schil de pompelmoes en snij hem in partjes. Vang het sap op.
  2. Bereid een vinaigrette met 1 dl pompelmoessap, 1 dl druivenpitolie en 1 eetlepel honing. Naar smaak bijkruiden met peper en zout.
  3. Snij de Granny Smith in zeer fijne blokjes en bewaar ze in ijswater. Snij de komkommer en de venkel in zeer fijne schijfjes met behulp van een mandoline.
  4. Schik de venkelschijfjes op een bord en besprenkel ze met de vinaigrette. Versier met de appelblokjes, pompelmoespartjes, het selderloof en de komkommer.
  5. Koel opdienen als voorgerecht.
 

Kooktip

Het is niet nodig de appel te schillen (op voorwaarde dat je hem grondig spoelt): de groene toets van de schil zal voor een mooi effect zorgen.

 

Wijntip

Southbank sauvignon, Nieuw-Zeeland

Deze zeer aromatische wijnstok voelt zich thuis in Oceanië. Zwemen van witte bloemen, tropische vruchten, kruisbes. Een frisse en zeer aromatische witte wijn.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 226 kcal, Eiwit: 6 g, Vetstof: 12,7 g, Koolhydraten: 22 g